Miért fontos egy jó weboldal?

Az első benyomást sok esetben a cégről a weboldala adja. Vehetjük úgy, hogy ez egy online névjegykártya, hiszen a mai világban mi az első dolga a felhasználónak, rákeres a cég oldalára. Az első benyomás kialakulása szinte csak másodpercek, ennél több figyelmet nem kap a beeső látogatótól a weboldal. Fontos, hogy ehhez kell igazítanod a weboldaladat.

Az első és legfontosabb, legyen gyors a weboldalad. Gondold csak el, másodpercek alatt alakul ki az első benyomás, s Te a lassan betöltödő weboldaladdal akár 5 másodpercet is elvesztegettél abból az időből, amit a felhasználó szán arra, hogy megismerjen. A maradék időben kell a tartalmaddal meggyőznöd. Érdemes ezt komolyan venni, és optimalizálni a weboldal különböző elemeit, például a képeket, a HTML-t, a CSS-t, a lekérések számát. Később is figyelned kell majd arra, hogy ne terheld túl nagyméretű grafikákkal, fotókkal, s videókkal az oldalt.

A második fontos, hogy ne zsúfold túl az oldalad. A gyors információ átadás érdekében nem biztos, hogy az általad fontosnak vélt szövegek és képek valóban mindegyike hasznos. A túlzsúfolt oldalon a látogató teljesen elveszítheti a tájékozódási képességét, hiszen nem biztos, hogy ki fogja tudni szűrni, hogy valóban mi a fontos. Másik probléma, hogy így nem tudod vezetni a figyelmét, ezért nem kell tartani attól, hogy elegendő fehér területet használj. Azt emeld ki, ami megfoghatja, egy néhány jó mondat megfoghatja az érdeklődőt, könnyebben leragad az oldalon és tovább nézelődik. Webshop esetében nem biztos, hogy a leárazások vagy a kihagyhatatlan ajánlatok nyerik meg a vásárló szívét.

Harmadik, s talán a mai világban mondhatni alap szükséglet, hogy reszponzív weboldalt készíts. A mai trend, hogy mindent telefonon vagy tableten intéznek. Így ha az oldalad ott nem jelenik meg megfelelően, elvesztheted az ügyfél bizalmát és nem is nézi tovább az oldaladat.

Ez csak néhány szempont volt, amire figyelned kellene.

Ha elhiszed azt, hogy Te a saját termékedhez vagy szolgáltatásodhoz értesz, akkor megbízol bennünk, hogy mi pedig egy igazán jó és ütős weboldal készítéséhez.